Semalam, dapat daging korban... Alhamdulillah, sampai 2 plastik lagi. Hari ini, masak Singgang Daging, simple tapi sedap, terutama kalau daging baru.
Bahan-bahan :
Daging Lembu 300 gm
Lengkuas - besar jari
kunyit - 1 inci
Bawang merah - 3- 4 ulas
Bawang putih - 2 - 3 ulas
Asam keping - 2 keping
Cara Membuat :
1. Daging dipotong kecil dan direbus 1 jam.
2. Semua bahan lain dimayang halus, dan dicampur ke dalam daging.
3. Biarkan lagi 1/2 - 1 jam lagi hingga daging benar2 empuk. Sebelum angkat, masukkan asam keping.
Iceland the Land of Ice and Fire - Day 1 n 2
-
Tarikh 9 Ogos 2019, Mamaayahaman membuat perjalanan melawat ke Iceland.
Terpaksa plan untuk berjalan pada bulan Ogos kerana Aman dah tak sama cuti
dengan ...
5 years ago
No comments:
Post a Comment