iklan

Lauterbrunnen

Thursday, 2 August 2012

Pajeri Terung



Untuk hari ke-12, dah tak ada idea sebenarnya nak masak apa. Akhirnya, dah petang baru decide nak masak pajeri terung sebab dah dekat 2 minggu terung kat dalam peti ais tu tak di masak2....



Bahan-bahan :

2 biji terung panjang di belah dua
2 sudu rempah kari
3 ulas bwg putih + 2 ulas bawang putih + 1/2 in halia, dimesin atau tumbuk
1/2 biji kelapa dan ambil 1 cawan santan
Rempah penumis
Minyak utk menumis
2 sudu udang kering ditumbuk

Cara Membuat :

1.  Terung digoreng dalam minyak panas.
2..Tumis bawang dan halia hingga wangi.
3.  + rempah kari + udang kering dan kacau sebentar.
4. + santan.
5.  Sesuaikan rasa dan + terung yang digoreng sebentar tadi.



No comments:

Post a Comment