Semalam, dapat daging korban... Alhamdulillah, sampai 2 plastik lagi. Hari ini, masak Singgang Daging, simple tapi sedap, terutama kalau daging baru.
Bahan-bahan :
Daging Lembu 300 gm
Lengkuas - besar jari
kunyit - 1 inci
Bawang merah - 3- 4 ulas
Bawang putih - 2 - 3 ulas
Asam keping - 2 keping
Cara Membuat :
1. Daging dipotong kecil dan direbus 1 jam.
2. Semua bahan lain dimayang halus, dan dicampur ke dalam daging.
3. Biarkan lagi 1/2 - 1 jam lagi hingga daging benar2 empuk. Sebelum angkat, masukkan asam keping.
Iceland the Land of Ice and Fire - Day 3
-
Kami akan menginap 2 malam di homestay di Stoksyeri ini. Harga untuk 2
malam dalam RM 1000, untuk 4 orang. Ada disediakan dapur umum dan toilet
diluar bil...
4 years ago
No comments:
Post a Comment