iklan

Lauterbrunnen

Thursday, 31 July 2014

Biskut Florentine...

Biskut yang paling senang..., kalau beli dah siap, punyalah mahal harganya....



Untuk satu paket tepung Florentine, kita akan dapat sebanyak 2 dulang bersaiz 14 inci biskut...

BAHAN-BAHAN :

1/2 paket tepung florentine (250 gm)
200 gm badam keping
100 gm kuaci labu
20 gm bijan hitam

1) Badam keping dan kuaci labu dipanaskan dalam oven selama 10 minit. Biarkan oven dipanaskan pada suhu 170 C.


2. Campurkan semua bahan dan gaul rata.


3. Dulang pembakar saiz 14 inci dilapik kertas kek yang boleh direcyle. Jangan lapik dengan kertas kuning atau kertas lain sebab nanti ia akan melekat.

4. Taburkan bahan tadi dan sebarkan rata-rata dalam dulang. Bakar selama 10 - 15 minit. Lihat kepada kekuningannya. Bakar hingga kekuningan baru cantik.


5. Potong dengan cepat menggunakan pisau atau pemotong pizza sementara panas.





1 comment:

  1. Selalu saya beli je biskut ni.. Kali nk cuba buat plak.. Tq bagi resepi

    ReplyDelete