iklan

Lauterbrunnen

Sunday 8 February 2015

Congo Bars

Nak kata macam kek, bukan kek.., perantaraan antara kek dan biskut...



Bahan-bahan :

2 3/4 cawan tepung gandum
150 gm butter
1 1/2 cawan gula perang
2 sudu teh baking powder
3 biji telur
1 sudu teh esen vanilla
1/2 sudu teh garam
1 cawan coklat chip
1 cawan bijan atau walnut


Cara-cara

1. Pukul mentega dengan gula perang hingga kembang.

2. Masukkan telur satu per satu. dan esen vanilla.

3. Tepung gandum diayak dengan garam dan baking powder. Masukkan tepung gandum dalam adunan butter dan gaul rata.

4. Masukkan coklat chip dan bijan. Tinggalkan sedikit untuk ditabur di atas.

5. Gaul rata dan masukkan dalam tin pembakar yang dilapik kertas.

6. Bakar 170 C selama 30 minit hingga kekuningan.




  sebelum dibakar...



No comments:

Post a Comment