Bahan-bahan
10 gm agar-agar serbuk atau 1 sudu makan agar-agar serbuk
800 ml air
1/2 cawan susu cair
1 cawan santan
1 cawan gula merah
1/2 cawan gula
1 cawan cendol
secubit garam
Cara membuatnya
1. Masak agar-agar dgn air sampai hancur + santan + susu.
2. Asingkan 3 cawan adunan tadi.
3. Adunan yg lebih tadi + gula merah + garam.
4. Tuang kan separuh adunan tadi dalam loyang + cendol + separuh lagi adunan gula merah tadi. Disejukkan
5. Adunan yang diasingkan itu, di panaskan + gula putih + garam.
6. Tuangkan ke atas adunan pertama.
Iceland the Land of Ice and Fire - Day 3
-
Kami akan menginap 2 malam di homestay di Stoksyeri ini. Harga untuk 2
malam dalam RM 1000, untuk 4 orang. Ada disediakan dapur umum dan toilet
diluar bil...
4 years ago
No comments:
Post a Comment