1 cawan kacang Pecan
2 1/2 cawan carrot yg diparut
2 cawan tepung gandum
1 sudu teh baking soda
1 1/2 sudu teh baking powder
1/2 sudu teh garam
4 biji telur
1 1/2 cawan gula castor
1 cawan minyak sayuran
esen vanilla
Cara membuatnya
Telur dipukul hingga kembang, masukkan gula dan pukul lagi hingga pekat dan warnanya jadi lebih putih.
Masukkan minyak dan esen dan pukul sebentar.
Masukan tepung.
Masukkan carrot dan kekacang.
Bakar dalam ketuhar 160 C selama 1 jam.
Kek yg dah siap....
Cream cheese frosting
Siap sedia sebelum nak belah 3...
Lepas dah belah tiga, sapukan cream kat lapisan pertama, kedua dan keseluruhan kek....
Dah siap sapu semua secara nipis dulu, simpan dalam peti sejuk bhgn atas 10 minit.....
No comments:
Post a Comment