Sedap..., suka pulak makannya, terutama kalau disimpan dalam peti ais...
Bahan Crust :
Sumber resepi drp blog Masam Manis...
Kali ni saya buat banyak, 2 kali ganda resepi...
340 gm butter
100 gm gula icing
2 biji telur
580 gm tepung gandum
1 sudu esen vanilla
Pukul butter sebentar, + gula icing. + telur dan + tepung.
Gaulkan rata hingga jadi doh.
Balut dalam cling wrap dan simpan 30 minit dalam peti ais.
Ambil sedikit doh dan ditekan nipis dalam acuan.
Cucuk kan dgn garfu dan dibakar dalam suhu 170 C selama 10 minit.
Crust ini boleh disediakan awal dan disimpan dalam bekas kedap udara.
Crust yang telah dibakar dan diletakkan filling sebelum dibakar sekali lagi...
4 biji telur
2 cawan susu segar
1 1/2 sudu tepung custard
3/4 cawan gula
1 sudu teh esen vanilla
Kacau semua bahan hingga sebati sahaja.
No comments:
Post a Comment