Kegemaran Aman ni..., cicah plak dgn Jalapeno cheese sauce...., ummphh....
Kaedah 1 : Dicelup dgn tepung...
Kaedah 2 : Tepung ditabur shj...
Mana lagi sedap ? Saya suka yg kentang dicelup dan disalut dgn tepung yg dibancuh dgn sedikit air. Bancuh pekat2 sikit...., lebih rangup...
Bahan-bahan :
Kentang dibersihkan kulit luarnya, tak perlu dibuang kulit, dipotong baji yg nipis sedikit...
serbuk lada hitam
serbuk cili
garam
telur
tepung goreng ayam atau tepung gandum + tepung jagung
Cara-cara :
Kentang direbus hingga empuk ( 10 minit mcm tu )
Ditoskan dan campur garam, serbuk cili dan serbuk lada hitam. , masukkan sebiji telur.Gaul rata.
Panaskan minyak
Kaedah 1 : Tepung goreng ayam di bancuh dgn sedikit air. Masa nak menggoreng, celup kan kentang dan goreng.
Kaedah 2 : Kentang digolek dalam tepung dan digoreng
.
Goreng dgn api sederhana hingga garing kekuningan.
Iceland the Land of Ice and Fire - Day 3
-
Kami akan menginap 2 malam di homestay di Stoksyeri ini. Harga untuk 2
malam dalam RM 1000, untuk 4 orang. Ada disediakan dapur umum dan toilet
diluar bil...
4 years ago
No comments:
Post a Comment