Menu buka puasa hari ke-5..., simple je sebab penat dan kepala sakit pulak hari ini...
So, masak Ayam Paprik dan udang goreng. Kueh Kaswi dan air Mata Kucing...
Bahan-bahan :
1/2 ekor ayam potong kecil
2 labu bwg besar - 1 labu potong baji, 1 labu mesin dgn 3 ulas bwg putih.
3 sudu cili mesin
2 sudu sos tiram
3 sudu sos tomato
1 sudu kicap
daun limau purut di siat
2 btg serai dihiris atau diketuk sahaja
sayur-sayuran spt kacang panjang, kobis bunga, carrot
1 sudu tepung jagung + 3 sudu air.
Cara membuat
1 Panaskan 3 sudu minyak, tumiskan bawang dan cili mesin hingga pecah minyak.
2 Masukkan ayam dan kacau sebentar.
3 Masukkan semua jenis sos dan 2 mangkuk air.
4 Biarkan sehingga ayam masak.
5 Masukkan sayur dan bancuhan tepung jagung utk memekatkan sedikit kuah.
Iceland the Land of Ice and Fire - Day 3
-
Kami akan menginap 2 malam di homestay di Stoksyeri ini. Harga untuk 2
malam dalam RM 1000, untuk 4 orang. Ada disediakan dapur umum dan toilet
diluar bil...
4 years ago
sedapnyer sy nk try lah besok
ReplyDeletenak try gak..tq
ReplyDeleteKalau saya pergi kedai mesti order paprik.
ReplyDelete10 Mitos Tentang Kesuburan Yang Perlu Anda Tahu
aduh...sodapnyer nengok.... balik ni nak buat paprik la... nyum2....
ReplyDeletetq for inspire me....kikiki
Adeh..sdpnye..kne try ni
Deleteterima kasih atas resepi... macam sedap je.. nak kena try masak ni..
ReplyDelete