Menu Berbuka Hari ke-13....
Bahan-bahan :
1 bungkus mee
2 pokok sawi / kobis / bunga kobis / carrot
10 ekor udang
3 ekor sotong potong kecil
3 cawan stok ( atau air biasa..., kalau nak kuah banyak tambah lagi...)
3 ulas bawang putih
1 labu bawang besar
3 sudu sos tiram
kicap
3 sudu tepung jagung + 4 sudu air
1 sudu lada hitam
Cara membuat :
1. Tumis bawang mesin hingga wangi
2. + udang dan sotong, kacau sebentar.
3. + sos tiram, lada hitam + stok + kicap + lada hitam
4 Biarkan kuah menggelegak, masukkan sayur dan biar sebentar hingga sayur empuk sedikit
5 Masukkan mee + air + tepung jagung
6. Hiaskan dgn daun sup/bawang dan bawang goreng
7 Makan dgn cili hijau jeruk
Iceland the Land of Ice and Fire - Day 3
-
Kami akan menginap 2 malam di homestay di Stoksyeri ini. Harga untuk 2
malam dalam RM 1000, untuk 4 orang. Ada disediakan dapur umum dan toilet
diluar bil...
4 years ago
No comments:
Post a Comment