Snowy Cheese Cake
Sedap gak kek ni..., kejap je dah habis lepas buat...
Ambil resepi ni drp blog http://dapurcomelku.blogspot.com/2011/10/kek-cheese-bersalji-snow-cheese-cake.html
6 biji telur (2 putih dibuang)
100 gm gula halus
100 gm tepung Hong Kong
60 gm tepung jagung
50 gm air sejuk
1 sudu the baking powder
2 sudu ovalette
75 gm mentega dicairkan
Bahan Cream luar
250 gm cream cheese
1 cawan susu pekat manis
Bahan toping
Keju Cheddar diparut
Cara Membuat :
Campurkan semua bahan kek kecuali
mentega, dan dipukul hingga kembang dan pekat.
Masukkan dalam acuan dan dibakar
160 C selama 45minit – 1 jam.
Sejukkan dan bila dah sejuk belah
2.
Pukul cream cheese dan susu pekat
hingga sebati dan sedikit gebu.
Sapukan antara dua lapisan dan
dikeseluruhan kek.
Tabur dgn cheese yg diparut (yg
ni saya tak letak…, tak de stok kat rumah, tapi nak buat gak kek ni…)
Putih telur tu dibuang ke cmne x phm
ReplyDelete