Teringin sangat nak makan. Buat pun senang je. Terima kasih kepada Che Mat Gebu atas resepi yg dipaparkan di blog Tiffinbiru....
Bahan-bahan :
200 gm tepung gandum
50 gm tepung beras
75 gm gula perang
1 sudu yis
1 1/2 cawan air suam + 1 sudu teh gula
Cara-caranya :
air suam + yis dan biar sebentar 5 minit hingga kelihatan berbuih.
Tambah tepung dan gula.
Biarkan kembang sebentar.
Lapik loyang dgn parchment paper.
Panaskan kukusan.
Tutup loyang dgn aluminium foil.
Tuang adunan dalam loyang dan kukus hingga masak 30 - 45 minit.
Bila dah masak, sejukkan dahulu, baru dipotong...
Iceland the Land of Ice and Fire - Day 3
-
Kami akan menginap 2 malam di homestay di Stoksyeri ini. Harga untuk 2
malam dalam RM 1000, untuk 4 orang. Ada disediakan dapur umum dan toilet
diluar bil...
4 years ago
SUDU YIS TU SAIZ APA ?
ReplyDeletesudu makan atau sudu besar...
Deleteterima kasih kerana menjawab soalan saya
DeleteKalau x letak yis boleh x eh..
ReplyDeleteHuhu..tq
tak boleh..., nanti adunan tak kembang..., jadi mcm bingka nanti...kenapa tak nak letak yis ?
Delete