Bahan-bahan :
250 gm
butter
100 gm gula
perang
350 gm
tepung
60 gm
tepung jagung
30 gm
tepung kastard
1 biji
kuning telur
1 tsp oren
paste
utk hiasan
100 gm
coklat masakan
10 gm coco
butter (saya tak letak pun...)
almond
serbuk dan almond nib
Cara-cara :
Pukul butter + gula sebentar sahaja. + kuning telur dan esen oren. Pukul sikit lagi dan masukkan tepung, gaul sebati dan sedia untuk dicanai. Terap ikut btk yg disukai...
Bakar dalam suhu 160 C selama 30 minit.
Angkat dan sejukkan dahulu sebelum disalut dgn coklat.
Panaskan coklat secara double boil. Bila dah cair, masukkan biskut. Masukkan agak banyak supaya coklat tidak menjadi terlalu tebal utk sebiji biskut. Golekkan dalam campuran serbuk badam dan nib.
Angkat dan sejukkan sebentar dlm peti ais. Lepas tu, disimpan dalam bekas kedap udara.
No comments:
Post a Comment