Bahan-bahan :
A - Bahagian Bawah
700 gm ubi kayu diparut dan ditoskan dgn kain.
400 ml santan perahan kedua
200 gm gula merah
100 gm gula putih
Cara Membuat :
1 ) Santan diapanaskan + gula dan daun pandan hingga gula hancur.
2) Gaul dgn ubi parut tadi dan masukkan dalam loyang dan dikukus hingga masak.
B - Bahagian Atas
1000 ml santan perahan pertama
70 gm tepung beras
70 gm tepung jagung
1 sudu teh garam
Cara membuat :
1) semua bahan digaul dan dimask sebentar atas api sederhana hingga sedikit pekat atau naik wap.
2) tuang di atas lapisan pertama tadi yg telah masak.
3) Tutup dgn aluminium foil.
Nota :
1) Loyang 10 x 10 in
2) Kelapa : 1/2 kilo santan atau 2 bj kelapa.
Iceland the Land of Ice and Fire - Day 3
-
Kami akan menginap 2 malam di homestay di Stoksyeri ini. Harga untuk 2
malam dalam RM 1000, untuk 4 orang. Ada disediakan dapur umum dan toilet
diluar bil...
4 years ago
No comments:
Post a Comment